Papriky dušené po maďarsku
Ingredience
zelená paprika 1/2 kg
rajčata 1/2 kg
cibule 3 ks
česnek 2 stroučky
anglická slanina 10 dkg
sůl
sladká mletá paprika 1 lžička
vývar z masoxu trochu
ementál (nastrouhaný) 5 dkg
Postup
Papriky nakrájíme na proužky.
Rajčata ponoříme do vařící vody a oloupeme.
Slaninu nakrájíme na kostky a v kastrole trochu rozvaříme.
Potom k ní přidáme cibuli, se solí utřený česnek, mlet. papriku a necháme dusit.
Přidáme nakrájené papriky, podlejeme trochou vývaru a pod pokličkou ¼ hodiny podusíme.
Pak přidáme rozčtvrcená rajčata, přisolíme a vše dusíme do měkka.
Porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s rohlíkem nebo jako zeleninovou přílohu k masu.
Kategorie: příkrm