Papriky dušené po maďarsku

Ingredience

  • zelená paprika 1/2 kg

  • rajčata 1/2 kg

  • cibule 3 ks

  • česnek 2 stroučky

  • anglická slanina 10 dkg

  • sůl

  • sladká mletá paprika 1 lžička

  • vývar z masoxu trochu

  • ementál (nastrouhaný) 5 dkg

Postup

  • Papriky nakrájíme na proužky.

  • Rajčata ponoříme do vařící vody a oloupeme.

  • Slaninu nakrájíme na kostky a v kastrole trochu rozvaříme.

  • Potom k ní přidáme cibuli, se solí utřený česnek, mlet. papriku a necháme dusit.

  • Přidáme nakrájené papriky, podlejeme trochou vývaru a pod pokličkou ¼ hodiny podusíme.

  • Pak přidáme rozčtvrcená rajčata, přisolíme a vše dusíme do měkka.

  • Porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s rohlíkem nebo jako zeleninovou přílohu k masu.

Kategorie: příkrm