Hrníčková buchta s ovocem
Ovoce používám sezónní a v zimě čerpám ze zamrazených zásob, které jsem už teď začala pomalinku střádat.
Ingredience
polohrubá mouka 2 hrnky
cukr moučka 1 hrnek
máslo 1/2 (125 g)
kypřící prášek do pečiva (bez fosfátů) 1
domácího vanilkového cukru 1 lžíce
vejce 2 ks
mléko 1 hrnek
ovoce dle chuti a sezónní nabídky
máslo na vymazání formy nebo menšího plechu 1 lžíce
polohrubá mouka na vysypání formy
ovoce – meruňky, borůvky, maliny…
cukr moučka na posypání
Postup
Troubu předehřeji na 170 °C a vymažu si formy (použila jsem dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).
Pak umyji a očistím ovoce.
Do mísy proseji mouku, přidám cukr a máslo nakrájené na kostky.
Vše pak ručně zpracuji do posypky.
Hrneček posypky si odeberu, posypu jí pak buchtu před pečením.
Do zbytku posypky v míse lehce vmíchám kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko.
Vše společně zamíchám tak, aby v těstě nebyly hrudky.
Těsto naliji do forem, na něj přidám ovoce a posypku.
Peču 35-40 minut.
Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.