Hrníčková buchta s ovocem

Ovoce používám sezónní a v zimě čerpám ze zamrazených zásob, které jsem už teď začala pomalinku střádat.

Ingredience

  • polohrubá mouka 2 hrnky

  • cukr moučka 1 hrnek

  • máslo 1/2 (125 g)

  • kypřící prášek do pečiva (bez fosfátů) 1

  • domácího vanilkového cukru 1 lžíce

  • vejce 2 ks

  • mléko 1 hrnek

  • ovoce dle chuti a sezónní nabídky

  • máslo na vymazání formy nebo menšího plechu 1 lžíce

  • polohrubá mouka na vysypání formy

  • ovoce – meruňky, borůvky, maliny…

  • cukr moučka na posypání

Postup

  • Troubu předehřeji na 170 °C a vymažu si formy (použila jsem dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).

  • Pak umyji a očistím ovoce.

  • Do mísy proseji mouku, přidám cukr a máslo nakrájené na kostky.

  • Vše pak ručně zpracuji do posypky.

  • Hrneček posypky si odeberu, posypu jí pak buchtu před pečením.

  • Do zbytku posypky v míse lehce vmíchám kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko.

  • Vše společně zamíchám tak, aby v těstě nebyly hrudky.

  • Těsto naliji do forem, na něj přidám ovoce a posypku.

  • Peču 35-40 minut.

  • Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.