Mramorový chlebíček
Ingredience
vejce 3 ks
cukr krupice 200 g
vanilkový cukr 20 g
rostlinný olej 100 g
bílý jogurt 200 g
hladká mouka 200 g
prášek do pečiva 12 g (jeden sáček)
kakao 25 g
Postup
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Do mísy robota vložíme vejce a oba cukry a intenzivně 2 minuty šleháme.
Přilejeme olej a bílý jogurt, přisypeme mouku s práškem do pečiva a mícháme na střední rychlost další 2 minuty.
Polovinu těsta přelijeme do druhé misky a vmícháme do něj prosáté kakao.
Do formy vlijeme polovinu světlého těsta, na něj nalejeme všechno tmavé těsto a nakonec vlejeme zbylé světlé těsto.
Pečeme v rozehřáté troubě 30 minut.
Hotovou buchtu necháme zchládnout 5 minut ve formě. Poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.