Mramorový chlebíček

Ingredience

  • vejce 3 ks

  • cukr krupice 200 g

  • vanilkový cukr 20 g

  • rostlinný olej 100 g

  • bílý jogurt 200 g

  • hladká mouka 200 g

  • prášek do pečiva 12 g (jeden sáček)

  • kakao 25 g

Postup

  • Troubu rozehřejeme na 180 °C.

  • Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  • Do mísy robota vložíme vejce a oba cukry a intenzivně 2 minuty šleháme.

  • Přilejeme olej a bílý jogurt, přisypeme mouku s práškem do pečiva a mícháme na střední rychlost další 2 minuty.

  • Polovinu těsta přelijeme do druhé misky a vmícháme do něj prosáté kakao.

  • Do formy vlijeme polovinu světlého těsta, na něj nalejeme všechno tmavé těsto a nakonec vlejeme zbylé světlé těsto.

  • Pečeme v rozehřáté troubě 30 minut.

  • Hotovou buchtu necháme zchládnout 5 minut ve formě. Poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.