Pečená hlíva
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné. Málo práce a efekt dokonalý! :-)
Ingredience
2 porce
čerstvá hlíva ústřičná 500 g
česnek (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt) 2 paličky
cibule na půlměsíčky 1 - 2 kusy
olivový olej
máslo
bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.)
sůl
mletý pepř
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši).
Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé.
Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Kategorie: hlavní jídlo