Pečená hlíva

Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné. Málo práce a efekt dokonalý! :-)

Ingredience

  • 2 porce

  • čerstvá hlíva ústřičná 500 g

  • česnek (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt) 2 paličky

  • cibule na půlměsíčky 1 - 2 kusy

  • olivový olej

  • máslo

  • bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.)

  • sůl

  • mletý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.

  • Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši).

  • Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé.

  • Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).

  • Osolte, opepřete a vše promíchejte.

  • Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

Kategorie: hlavní jídlo