Pestrá zeleninová polévka s houbami

Ingredience

  • cibule 1 kus

  • slanina 4 dkg

  • máslo (Hera)2 dkg

  • mrkev 1 kus

  • celer 1/2 kusu

  • čerstvé sušené houby 10 dkg

  • steril. hrášek 10 dkg

  • sůl

  • vývar (z masoxu) 1 ¼ l

Postup

  • V kastrolu rozpustíme tuk, k němu přidáme drobně nakrájenou cibuli a slaninu – krátce podusíme.

  • Mrkev, celer a houby nakrájíme na drobné kostky, přidáme k cibuli a několik minut vše dusíme.

  • Podušenou zeleninu s houbami zalijeme vývarem, přidáme hrášek, přisolíme a zakryté pod pokličkou asi 20 minut povaříme.

  • Porce posypeme zelenou petrželkou.

Kategorie: polévka